Ga naar de inhoud
Home » Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Good Guidance = een goede gids/loods

lood·sen 1 als loods een schip uit of in een haven brengen 2 behoedzaam leiden

Geboren op het voormalige eiland Urk, maakt dat ik dagelijks schepen heb zien in- en uitvaren in de haven. Meesten lukte dat op eigen kracht. Maar de schepen die ‘pech’ hadden of schade (bijvoorbeeld aan de motor), werden binnengebracht door een loods. Die loodsboten waren, in de regel, stukken kleiner dan de schepen die even geholpen moesten worden. In een veilige haven, op de werf of in het dok konden de meeste schepen, met de juiste behandeling en begeleiding, daarna weer op eigen kracht naar hun bestemming koersen. Dat beeld zie ik ook voor me bij het loodsen van jou in je hulpvraag. Met als doel om daarna weer zelfstandig koers te kunnen zetten. 

Het is mogelijk om persoonlijke begeleiding te bieden, die afgestemd is op de specifieke behoeften en doelen van jou als individu. Dit kan inhouden dat ik als verlies & veerkracht begeleider, één-op-één ondersteuning biedt om persoonlijke groei, ontwikkeling of probleemoplossing te bevorderen. Het doel is om jou te helpen bij het behalen van specifieke doelstellingen, het overwinnen van obstakels of het ontwikkelen van vaardigheden en het zoeken en vinden van steunbronnen.

De inhoud en aanpak van individuele begeleiding kan sterk variëren, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van jou als persoon. Na een intakegesprek kijken we of er een match is met jouw specifieke begeleiding vraag waar je mee zit en het mogelijk antwoord wat ik daarin kan geven. Dit doe ik onder andere door het gebruik maken van het Kompas (S. Beijnes), Voice Dialogue, Levenslijn, Systemisch Werk (o.a. Els van Steijn), Psycho educatie over verlieskunde, hechting en theorie en methoden, overlevingsmechanismes etc. Ook het ontwerpen van een persoonlijk ritueel kan onderdeel zijn van de begeleiding. Jij gaat met je verlies aan de slag en ik zal je daarin als een Good Guidance ondersteunend nabij zijn.

Wat kan ik voor je doen?

Kom in contact